April 2013 - Voortgang project Batelling

Inspectie

 

Op 10 april ben ik weer naar Gambia gegaan om te kijken hoe het er voor stond met de bouw van ons Health Centre in Batelling.

De bouw verloopt goed en het blijkt solider gebouwd te worden dan wij verwacht hadden. Ook de grootte van het gebouw verbaasde mij. Er is door de mannen rekening gehouden met de warmte dus hebben ze het gebouw wat verhoogd, hetgeen wel wat extra materiaal gaat vergen. Dus dit keer geld gegeven om meer zand, cement en grind te kopen.

Pleisteren

 

In het centrum zal een behandelkamer, wachtruimte en een drugstore komen, eventueel kunnen de pati├źnten op het overdekt terras wachten. Iedereen in de *village* werkt nog steeds hard mee. De meisjes dragen nog steeds water aan, de jongen maken *Ataya* (thee) en de vrouwen maken de maaltijden voor de mannen als er gewerkt wordt.

Wachtruimte

 

De EHBO-ster verkoopt voor een klein bedrag de medicijnen die door drogist De Vergulde Gaper geschonken zijn (ook dit keer weer). De opbrengst is tot nu toe 1.050 Dalassi en dat is voor Gambiaanse begrippen veel. Van dit geld en wat het nog meer gaat opleveren kan men in de toekomst zelf medicijnen of verbandmiddelen kopen. Wij hopen in de komende periode genoeg geld in te zamelen zodat zij een verpleegster-opleiding kan volgen, zodat wij niet iemand extern hoeven in te huren.

Waar goede samenwerking toe kan leiden.

Verkiezing

 

Onze co-worker Sulayman Jammeh, voorzitter van ACIP, waar wij als sinds 2007 mee samenwerken, heeft inmiddels zoveel bekendheid gekregen door onze projecten dat hij is genomineerd om counsillor te worden. Zijn inzet voor Gambia wordt door de regering zeer op prijs gesteld, zeker omdat hij (en wij) op diverse plaatsen in het land projecten hebben opgezet. Op 4 april heeft hij dan ook, met een grote meerderheid van stemmen, de verkiezingen gewonnen.

Beëdiging

Tijdens mijn verblijf heb ik dan ook de ceremonies op 12, 13 en 14 april mee mogen maken met de president, ministers en andere hoge ambtenaren. Indrukwekkend !!!

Op 25 april vonden de be├źdigingen plaats van de Lord Mayor en de gekozen Councillors of the Municipality. De Stichting Muzikale Vrienden van Gambia werd bij deze dan ook nadrukkelijk bedankt voor de werkzaamheden die we hebben verricht. Dit hadden we niet kunnen doen zonder onze sponsors, dus grote dank voor iedereen die zich heeft ingezet voor alles wat we tot nu toe hebben gedaan en wat we nog gaan doen.

Hot News

Benefiet concert

Zondag 16 februari was er een benefiet concert waarvan de baten ten goede kwamen aan onze projecten in Gambia. Het werd een wervelend concert met stormachtige toejuichingen van "Dennis" en een opbrengst van € 251.00.

Ambulance aangekomen

Het Team Narrus is, samen met de andere teams, aangekomen in Banjul, de hoofdstad van Gambia.

Ambulance overgedragen

De ambulance voor Batelling is inmiddels aangekomen, omgebouwd en op 2 november 2019 overgedragen. U leest er alles over in het verslag.

Projecten

De Stichting Muzikale Vrienden van Gambia heeft tot nu toe de volgende projecten ondersteund:

 • Vervoersvoorziening
 • Communicatie
 • Bananenplantage - Kubuneh
 • Culturele groep - Kubuneh
 • School - Bundung
 • Schoolkeuken - Kubuneh
 • EHBO-post - Batelling
 • School - Batelling
 • Water in Bundung Mauritania
Acties

Om fondsen te werven voor het werk van de stichting worden er regelmatig acties op touw gezet. Hieronder een overzicht.


Ook worden er door donateurs ideeën aangedragen.

Stichting

Inspiratiebron

Wat ik zag tijdens een reis naar Gambia werd de inspiratiebron om iets te doen voor de gemeenschap daar. Ik heb dat toen visueel gemaakt als mijn:

African Dream

Doelstelling

 • Helpen daar waar kan
 • Aanschaffen van hulpmiddelen
 • Kleine en overzichtelijke projecten
 • Samen met lokale vrijwilligers

Bestuur

Het bestuur bestaat uit:

 • Dianne van Wissen
 • Anton van Meerkerk
 • Hans van der Eijk

AVG

Ons privacy beleid leest u hier.

Webhosting gesponsord door Westland Hosting
Webdesign BJ Ruiterkamp