November 2008 - Het eerste project

Oranjeboven

Het eerste project is gerealiseerd!!! Op 22 november 2008 is deze Jeep Cherokee aangekocht op een veiling in Bakau te Gambia. De Jeep is een gift van de Stichting Muzikale Vrienden van Gambia aan de vrijwilligers van de Association for Local Self Reliance (ALSRE thans ACIP).

Rally

Op 11 oktober 2008 vertrok de Jeep voor een “Low budget” Parijs-Dakar Rally.

Deze Antwerp-Banjul Challenge ging met 2e hands auto’s in een konvooi naar Banjul-Gambia in Afrika. Met oudere, maar technisch goed geprepareerde auto’s werd deze Monstertocht afgelegd. De wagens vervoerden medicijnen en schoolspullen voor verschillende project in Gambia.

De reis startte in Antwerpen en liep naar Gambia via Frankrijk, Spanje, Marokko, Mauritanië en Senegal, in totaal ca. 7500 km. De tocht werd in 3 weken volbracht.

Veiling

Rover

Bij aankomst werden de auto’s op een speciale veiling geveild. De opbrengst daarvan werd weer in verschillende projecten geïnvesteerd. De Jeeps zijn voor vertrek voorzien van nieuwe banden en technisch helemaal op en top in orde gemaakt. Ons oog was in eerste instantie gevallen op deze Landrover. Het is echter niet gelukt om deze te kopen. Na veel besprekingen met de autoriteiten in Gambia ben ik uiteindelijk een paar dagen voor mijn vertrek toch nog geslaagd en heb ik een Jeep kunnen kopen voor mijn vrijwilligers in Gambia. Deze Jeep reed mee met de vrijwel tegelijkertijd gehouden Amsterdam-Dakar Challenge.

De aangekochte Jeep Cherokee zal de stichting ALSRE (thans ACIP), waarmee onze stichting samenwerkt, het werken een stuk eenvoudiger maken.

Hiermee is het eerste doel gerealiseerd en kunnen de vrijwilligers de projecten in het achterland beter bereiken. Dat is geweldig nieuws. Voor die tijd moesten ze steeds een auto lenen en konden ze niet dagelijks de dorpen op het achterland bezoeken.

Het geld voor de Jeep was binnen 12 dagen bij elkaar gesponsord door vrienden, kennissen, buren, Van Meerkerk Verzekeringen, Arie Vos motoren, MV/life, Cappel Beheer.

Iedereen bedankt voor hun betrokkenheid in deze. We hebben in Gambia veel mensen gelukkig gemaakt met deze Jeep.

Bananenplantage

Naast de aankoop van de Jeep is er een start gemaakt met de eerste bananenplantage in Kubuneh. 160 stekken zijn inmiddels gepoot, maar dit zal hopelijk in 2009 uitgebreid worden tot 5000 stekken. Het zal ongeveer 1,5 jaar duren voordat de bomen de eerste vruchten zullen dragen.

Bananenboomplantdag

Het is de bedoeling van de opbrengsten van de verkoop van de bananen goede voorzieningen in te huren voor onderwijs, gezondheidszorg en verdere landbouwprojecten.

Ook hier geldt de regel: zelfredzaamheid. De eerste 2 jaren zullen de bewoners van Kubuneh intensief begeleid worden, daarna zal er voortdurend overleg plaatsen vinden, maar zullen zij zelf verder de plantage runnen.

Hot News

Benefiet concert

Zondag 16 februari was er een benefiet concert waarvan de baten ten goede kwamen aan onze projecten in Gambia. Het werd een wervelend concert met stormachtige toejuichingen van "Dennis" en een opbrengst van € 251.00.

Ambulance aangekomen

Het Team Narrus is, samen met de andere teams, aangekomen in Banjul, de hoofdstad van Gambia.

Ambulance overgedragen

De ambulance voor Batelling is inmiddels aangekomen, omgebouwd en op 2 november 2019 overgedragen. U leest er alles over in het verslag.

Projecten

De Stichting Muzikale Vrienden van Gambia heeft tot nu toe de volgende projecten ondersteund:

 • Vervoersvoorziening
 • Communicatie
 • Bananenplantage - Kubuneh
 • Culturele groep - Kubuneh
 • School - Bundung
 • Schoolkeuken - Kubuneh
 • EHBO-post - Batelling
 • School - Batelling
 • Water in Bundung Mauritania
Acties

Om fondsen te werven voor het werk van de stichting worden er regelmatig acties op touw gezet. Hieronder een overzicht.


Ook worden er door donateurs ideeën aangedragen.

Stichting

Inspiratiebron

Wat ik zag tijdens een reis naar Gambia werd de inspiratiebron om iets te doen voor de gemeenschap daar. Ik heb dat toen visueel gemaakt als mijn:

African Dream

Doelstelling

 • Helpen daar waar kan
 • Aanschaffen van hulpmiddelen
 • Kleine en overzichtelijke projecten
 • Samen met lokale vrijwilligers

Bestuur

Het bestuur bestaat uit:

 • Dianne van Wissen
 • Anton van Meerkerk
 • Hans van der Eijk

AVG

Ons privacy beleid leest u hier.

Webhosting gesponsord door Westland Hosting
Webdesign BJ Ruiterkamp