stichting
contact

November 2012 - Eerste Hulppost in Batelling

In november 2012 zijn we gestart met het bouwen van de eerste hulppost in Batelling (Kiang Lower River Region). Dat dit noodzakelijk was kunt u zien op eerdere foto's via de knop hieronder.

Voordat ik in november mijn bezoek aan het dorp bracht waren de bewoners al begonnen met het maken van de bouwstenen. Schitterend om te zien als alle stenen liggen te drogen in de zon.

Op de dag dat ik arriveerde in Batelling zijn de mannen van het dorp direct begonnen met het graafwerk en het leggen van de betonnen fundering. Het hele dorp werkte mee aan het project.

Diverse jonge jongens brachten in kruiwagens de stenen naar de bouwplaats terwijl een andere groep jonge jongens continue thee maakten voor de hardwerkende heren.

Een groep meisjes droegen (op hun hoofd) emmers water aan waarmee het cement aangemaakt werd, terwijl een andere groep meisjes water uit de waterput pompten en in emmers en jerrycans deden.

Na twee uur werken in de volle zon hebben we gelunched met elkaar waarna de mannen in de verzengende hitte verder gingen met bouwen. Aan het eind van de middag was al goed te zien hoe het gebouw er uit zou gaan zien.

Tijdens een van mijn bezoeken in deze periode moest er een vrouw bevallen die wat problemen kreeg gedurende de bevalling. Gelukkig waren wij met de auto en kon zij zo snel mogelijk naar het ziekenhuis 7,5 km verderop gebracht worden. Normaal zou zij vervoerd worden met ezel en wagen over onbegaanbare wegen, een rit van 1,5 uur. Wie weet kunnen wij in de toekomst nog wat betekenen qua vervoer.....

Via de knop hieronder vindt u de foto's van de bouw werkzaamheden. Zodra de hulppost klaar is zullen er meer foto’s volgen.

Drogisterij De Vergulde Gaper uit Monster heeft wederom 5 kg paracetamol en ibruprofen gedoneerd voor het *Health Centre* (zoals de bewoners het noemen). Caecilia van Wijnsberghe heeft babykleding en babyvoeding gedoneerd aan het dorp en van een aardige hotelgast heb ik herenkleding gekregen om uit te delen. Frans en Phillip sponseren, door middel van een vaste donatie, voedselprojecten voor scholen.

Door een donatie van Theo Immikhuizen hebben we voor 6 hulpbehoevende families rijst kunnen kopen. In samenwerking met ACIP en Aunt Amie (consulent voor vrouwen) zijn deze families zorgvuldig uitgezocht. Dit waren families zonder echtgenoot en/of zonder werk. Een van deze gezinnen heeft alleen een matras in huis waar moeder en 5 kinderen gezamenlijk op slapen. De rest van de huisraad had zij inmiddels moeten verkopen om aan eten te komen.

Inmiddels verzamelt een verpleegkundige uit 's-Gravenzande oud materiaal zoals verband, scharen, handschoenen, e.d. Dit is in Nederland over de datum, maar in Gambia zijn ze erg blij mee. Tot nu toe scheurden ze lappen stof om wonden te verbinden. (In januari 2013 heb ik hiervan alvast een gedeelte mee kunnen geven aan een Westlander die op vakantie ging naar Gambia)

Hot News

Benefiet concert

Zondag 16 februari was er een benefiet concert waarvan de baten ten goede kwamen aan onze projecten in Gambia. Het werd een wervelend concert met stormachtige toejuichingen van "Dennis" en een opbrengst van € 251.00.

Ambulance aangekomen

Het Team Narrus is, samen met de andere teams, aangekomen in Banjul, de hoofdstad van Gambia.

Ambulance overgedragen

De ambulance voor Batelling is inmiddels aangekomen, omgebouwd en op 2 november 2019 overgedragen. U leest er alles over in het verslag.

Projecten

De Stichting Muzikale Vrienden van Gambia heeft tot nu toe de volgende projecten ondersteund:

 • Vervoersvoorziening
 • Communicatie
 • Bananenplantage - Kubuneh
 • Culturele groep - Kubuneh
 • School - Bundung
 • Schoolkeuken - Kubuneh
 • EHBO-post - Batelling
 • School - Batelling
 • Water in Bundung Mauritania
Stichting

Inspiratiebron

Wat ik zag tijdens een reis naar Gambia werd de inspiratiebron om iets te doen voor de gemeenschap

Doelstelling

 • Helpen daar waar kan
 • Aanschaffen van hulpmiddelen
 • Kleine en overzichtelijke projecten
 • Samen met lokale vrijwilligers

Bestuur

Het bestuur bestaat uit:

 • Dianne van Wissen
 • Anton van Meerkerk
 • Hans van der Eijk

AVG

Ons privacy beleid leest u hier.

Webhosting gesponsord door Westland Hosting
Webdesign BJ Ruiterkamp