Idee

Een goed idee?

Heeft u een goed idee of een creatieve ingeving om geld in te zamelen?

Neem dan even contact met ons op via:

Deze ideeën zijn al uitgevoerd

Van de Rehobothschool in Geldermalsen kreeg Caecilia van Wijnsberghe een aantal handdoeken. Ze besloot deze te verkopen ten bate van de Stichting Muzikale Vrienden.

Na een rondje bellen en mailen onder familie en kennissen heeft zij ze allemaal weten te verkopen.

Onze dank gaat daarom uit naar de gever, de Rehobothschool en de kopers Gemma, Bernadette, Rosemarie, Wendy, Angela, Simone, Chantal, Phily en Pia. En Caecilia heel hartelijk bedankt voor deze spontane actie.


 

Dit idee heeft een bedrag van € 185,- opgebracht.

 

Van de Rehobothschool in Geldermalsen kreeg Caecilia van Wijnsberghe 2 dozen vol Disney magneten. Het leuke ervan is dat het allemaal letters zijn. Het waren er zoveel dat zij 20 setjes kon maken met een compleet alfabet. Als extra zit achter elke letter van het alfabet nog een tweede magneet met een willekeurige letter. Zo ontstonden 20 sets met elk 52 letters. Reuze leuk als je (klein)kind net begint met lezen, of gewoon als magneetjes voor op de koelkast. Ze worden verkocht ten bate van een nieuw project in Gambia, de school in Kiang Batelling. Deze heeft een opknapbeurt nodig.


Onze dank gaat wederom uit naar de gever, de Rehobothschool te Geldermalsen.

 

Dit idee heeft een bedrag van € 100,- opgebracht.

 

Tijdens onze bezoeken aan Kiang Batelling in 2012 en 2013 is mijn liefde ontstaan voor dit liefelijk dorpje in het achterland van Gambia. Daarom zet ik mij in tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. Als het lukt ga ik 4 maal 50 km lopen.

Wandelboekje

 

Ik heb inmiddels al vele kilometers in de benen zitten. Kortere afstanden door de weeks en de grote afstanden in de weekends met evenementen. Zondag 16 maart heb ik in Bergeijk succesvol mijn eerste 50 km gelopen. U kunt mij volgen op Caecilia op weg naar de Vierdaagse Nijmegen, voor Gambia. Daar vindt u ook contactgegevens als u mij wilt sponsoren.

De eerste 30 km

 

Het geld dat ik door sponsoring ophaal gaan we gebruiken voor nieuwe schoolbanken voor de school van Kiang Batelling. Die worden door een Gambiaanse meubelmaker met de hand gemaakt. Het mooie hiervan is dat deze meubelmaker daardoor werk en verdiensten heeft en het schooltje nieuwe banken. Het mes snijdt zo aan twee kanten.

Bergeijk 50 km

Dit alles gebeurt in samenwerking met de Stichting Muzikale Vrienden van Gambia. U kunt uw sponsor bijdrage dan ook rechtstreeks storten op de rekening van de stichting.

 • IBAN: NL11 RABO 0101 8642 13
 • Ten name van Stichting Muzikale Vrienden van Gambia te Monster
 • onder vermelding van sponsoring Caecilia Nijmeegse Vierdaagse voor Kiang Batelling

Caecilia van Wijnsberghe


 

Deze actie heeft een bedrag van € 1250,- opgebracht.

 

CAECILIA EN WANDELMAATJES OP WEG NAAR DE VIERDAAGSE NIJMEGEN VOOR GAMBIA

Poppetje

Vorig jaar heeft Caecilia voor het eerst de vierdaagse gelopen. Zij liep toen voor een school in Batelling Gambia. Ook dit jaar gaat zij weer lopen maar nu voor een ambulance voor het dorp.

Eerder is er met behulp van donateurs een klein ziekenhuis gebouwd. Er is een grote behoefte aan vervoer naar het eerst volgende grote ziekenhuis. Nu worden de mensen nog vervoerd op een kar met ezel of achterop op een motor gebonden. Dus de nood is erg hoog.

Caecilia loopt niet alleen de vierdaagse maar samen met Jan Heijnen is ze al een paar maanden geleden gestart met het maken van sleutelhangers die zij verkopen voor het goede doel. Er is inmiddels al meer dan 600 euro binnengehaald met de verkoop.

Wij vragen alle lezers van onze website om Caecilia hier mee te steunen zodat zij net als vorig jaar een leuk bedrag kan binnen halen.

Caecilia en wandelmaatjes namens het bestuur van Stichting Muzikale Vrienden van Gambia en de bewoners van Batelling wensen wij jullie een goede tocht.


 

Poppetjes

 

U kunt Caecilia volgen op Facebook. Daar vindt u ook de contactgegevens als u wilt sponsoren of belangstelling hebt voor de sleutelhangers.

Dit alles gebeurt in samenwerking met de Stichting Muzikale Vrienden van Gambia. U kunt uw sponsor bijdrage rechtstreeks storten op de rekening van de stichting.

 • IBAN: NL11 RABO 0101 8642 13
 • Ten name van Stichting Muzikale Vrienden van Gambia te Monster
 • onder vermelding van sponsoring Caecilia Nijmeegse Vierdaagse voor Kiang Batelling
Hot News

Benefiet concert

Zondag 16 februari was er een benefiet concert waarvan de baten ten goede kwamen aan onze projecten in Gambia. Het werd een wervelend concert met stormachtige toejuichingen van "Dennis" en een opbrengst van € 251.00.

Ambulance aangekomen

Het Team Narrus is, samen met de andere teams, aangekomen in Banjul, de hoofdstad van Gambia.

Ambulance overgedragen

De ambulance voor Batelling is inmiddels aangekomen, omgebouwd en op 2 november 2019 overgedragen. U leest er alles over in het verslag.

Projecten

De Stichting Muzikale Vrienden van Gambia heeft tot nu toe de volgende projecten ondersteund:

 • Vervoersvoorziening
 • Communicatie
 • Bananenplantage - Kubuneh
 • Culturele groep - Kubuneh
 • School - Bundung
 • Schoolkeuken - Kubuneh
 • EHBO-post - Batelling
 • School - Batelling
 • Water in Bundung Mauritania
Acties

Om fondsen te werven voor het werk van de stichting worden er regelmatig acties op touw gezet. Hieronder een overzicht.


Ook worden er door donateurs ideeën aangedragen.

Stichting

Inspiratiebron

Wat ik zag tijdens een reis naar Gambia werd de inspiratiebron om iets te doen voor de gemeenschap daar. Ik heb dat toen visueel gemaakt als mijn:

African Dream

Doelstelling

 • Helpen daar waar kan
 • Aanschaffen van hulpmiddelen
 • Kleine en overzichtelijke projecten
 • Samen met lokale vrijwilligers

Bestuur

Het bestuur bestaat uit:

 • Dianne van Wissen
 • Anton van Meerkerk
 • Hans van der Eijk

AVG

Ons privacy beleid leest u hier.

Webhosting gesponsord door Westland Hosting
Webdesign BJ Ruiterkamp